В Китай има пазар за стари ергени (снимки)

Заради специфичната демографска криза мъжете в страната са много по-малко желани от жените и това налага някои по-екстравагантни мерки

За любовта няма граници, а всеки я търси, както може. В съвременния свят на безкрайните възможности все повече хора се нуждаят от свой личен Купидон, който да им проправи път към техните половинки - онези, които ги чакат някъде там...

Тези майки от Шанхай, Китай, са решили да вземат живота на престаряващите си деца в свои ръце. За да не останат синовете им "вечни ергени", възрастните жени използват възможностите на популярния в града "пазар за женихи".

"Сергиите" се разпъват на Народния площад в Шанхай и, въпреки йероглифите, от снимките става ясно как действа. Кратки обяви с малки снимки рекламират ергените черно на бяло, докато самите те чакат зад щандовете, готови за жива презентация.

Звучи куриозно и забавно, но тенденцията, която се очертава, леко натъжава. Оказва се, че все повече самотни мъже се подлагат на такъв тип сватосване. Не е тайна, че законодателната политика за едно дете в семейството е довело Китай до демографска ситуация, в която мъжете в страната са много повече от жените.

Докато китайските жени лесно си намират съпрузи чужденци, китайските мъже са все по-малко популярни дори сред сънародниците си, да не говорим за чужди жени.

Така че може ли някой да вини самотните господа за избора им?