Новият окръжен прокурор на Добрич се представи пред журналисти

Пламен Николов обеща да се бори с корупцията

Увеличаване ангажираността на наблюдаващите прокурори върху разследването по възложените им за наблюдения досъдебни производства е един от приоритетите в работата на новия окръжен прокурор на Добрич Пламен Николов. Днес той се представи пред добричките журналисти.

Николов, смята че трябва да намалят сроковете за разследване, да се оптимизира  натовареността  на прокурорите, да се въведе по-добра организация на работа в деловодството. Към списъка с приоритети се добавя и стремеж към разширяване на контактите с прокуратурите със съседните области, най-вече Варна, Силистра и Шумен. Освен това ще се търсят професионални контакти и с румънската област Констанца, предвид пограничността на районите и множеството румънски туристи, които посещават нашето Черноморие

Важен момент в работата му ще бъде и задачата, ръководството на полицията в Добрич да бъде мотивирано да се повиши разкриваемостта на икономическите престъпления, свързани с корупция. По свои наблюдения като прокурор Пламен Николова заяви, че се наблюдава изоставане в тази насока. За спазване на сроковете, ако се налага, Прокуратурата в Добрич ще издава писмени разпореждания, което е законов лост и ако няма резултат, ще се налагат санкции.

Пламен Николов заяви, че ще има един заместник – Златко Тодоров. Бройката за втори ще бъде трансформирана, като редови прокурор.

 Ето и визитката с която се представи окръжният прокурор:

Пламен Николов е роден през 1959 година във Велико Търново, но живял в Горна Оряховица, където  завършил механотехникум. Завършил е военновъздушното училище в Добна Митрополия и има специалност авиационен инженер. Постъпил е на работа във военно летище – Добрич, където е работил 16 години.

През 1998 година завършва юридическия факултет на Технически университет – Варна. На 1 ноември 1999 година започва работа в Районна прокуратура – Добрич, бил е зам.-районен прокурор, както и зам.-окръжен прокурор до избирането си за ръководител на Окръжна прокуратура в началото на юли т.г. Женен с две деца.