Полицаи гонят нудисти по плажа във Варна

Крими

28-07-2014, 23:38

Снимка:

Читател

Автор:

varnautre.bg

Всичко от Автора

Сцена като в "Полицаят от Сен Тропе" се разигра на "Студентска"

Сцена, досущ като в класиката "Полицаят от Сен Тропе" се разиграва вече четвърти ден на плаж "Студентска". Варненски полицаи, достойни наследници на легендарния Луи дьо Финес, гонят нудисти по дивия плаж и насила ги карат да се обличат. Според нудистите става дума за полицейски тормоз, заявиха техни представители пред Varnautre.bg.

Полицаите били извикани по сигнал, подаден от собствениците на почивните комплекси "Свети Никола" и "Бриз". Униформените пристигали на пясъка в групи от по 4-ма със задача да накарат плажуващите нудисти да се облекат.

Зоната е сред първите официални нудистки плажове за гр. Варна, които са узаконени от Българската нудистка организация още в далечната 1991 г. Собствениците на почивните комплекси обаче не желаят присъствието на нудистите тук. В момента почивните бази са превърнати в детски лагери и там почиват ученици между 10 и 15 години.

Ивицата на "Студентска" е извън регулация, в свлачищна зона и не е отдадена на концесия. Поради тези причини е неподходящ за посещение от непълнолетни лагерници, категорични са любителите на натуралното плажуване. Собствениците би трябвало да извозват гостите си до охранявания плаж на първа буна, който се намира на около половин километър, още повече, че става въпрос за деца, които не би трябвало да се водят на неохраняван плаж.

"Конфликтът ескалира през уикенда, когато на всеки нудист му бе поискана лична карта, а след това и съставен Акт за - забележете - "неприлично поведение на обществено място", при все, че този плаж е традиционно нудистки и е най-отдалеченият в града! Не е ясно защо се прахосват пари на данъкоплатците, за да се смущава почивката на нудистите? В същото време никой от НАП и Община Варна, не прави щателна проверка за тези нагли законови нарушения от страна на собствениците на почивните комплекси. Нужно ли е да чакаме инцидент от срутване на незаконен плаж, за да се досети "някой" и да накара собствениците на почивни бази да спазват Закона и да не допускат плажуването на детски групи на неохраняван плаж?", питат нудистите.

Освен това, според тях "акт за неприлично поведение на обществено" място, на неохраняем плаж, е меко казано нелепо! Както точно е неприличното поведение тук???? Ситуацията много напомня за известния на Луи Дю Финес "Полицаят от Сен Тропе", който се занимава с всичко друго но не и с работата си. Защото във Варна и през този сезон има увеличение на кражбите в централните зони", недоволстват нудистите.