Жена, точила пари от чужда банкова карта, получи условна присъда

Новините

29-07-2014, 09:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Наказание 10 месеца лишаване от свобода условно с 3 години изпитателен срок получи Стефанка Джамбазова с одобреното от Окръжен съд – Бургас споразумение за решаване на делото й, сключено между нея и Окръжна прокуратура - Бургас.  

С него тя се признава за виновна в това, че в периода от  21 декември 2013 г. до 30 декември в  Бургас, при условията на продължавано престъпление използвала платежен инструмент – дебитна карта, без съгласието на титуляра при условията на посредствено извършителство чрез друго лице и сама при три тегления от банкомат и при плащане чрез постерминално устройство. Общата стойност на причинените имуществени вреди възлиза на 294,30 лв.

Стефанка  е ползвала малолетно лице при тегленията от банкомата. Тя била хваната, когато плащала с чуждата дебитна карта покупка в магазин. Причинените с престъплението щети са възстановени.  Джамбазова заяви пред Окръжен съд – Бургас, че се признава за виновна и доброволно е подписала споразумението, като разбира последиците му на влязла в сила присъда.  Окръжен съд – Бургас намери споразумението за съответстващо на закона и морала, одобри го и прекрати наказателното производство срещу Джамбазова.  Съдебният акт е окончателен.