Вижте кои маршрути да избягвате днес заради ремонтите в столицата

Откриват се нови линии на градския транспорт

От 04:30 часа до 24:00 часа днес се забранява влизането на превозни средства по дясната пътна връзка от южното пътно платно на бул. „Ботевградско шосе” към столичния Околовръстен път в посока Пловдив, съобщиха от пресцентъра на Столична община. Движението на превозни средства в посока Пловдив ще се извършва от бул. „Ботевградско шосе” по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстния път в посока Калотина, по Околовръстния път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстния път в посока център, по бул. „Ботевградско шосе”, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстния път в посока Пловдив.

От 04:30 часа до 24:00 часа на 30 юли частично се променя маршрутът на автобусна линия №14 само в посока гара „Искър”, както следва: от автостанция „Изток” по маршрута си по бул. „Ботевградско шосе” до Околовръстния път, по дясна пътна връзка на пътния възел на Околовръстен път в посока Калотина, по Околовръстния път, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстния път в посока център, по бул. „Ботевградско шосе”, по дясната пътна връзка на пътния възел на Околовръстния път в посока Пловдив, Околовръстния път и по маршрута си.

От днес до 24:00 часа на 20 август се забранява влизането на превозни средства по северното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” между спирка УМБАЛ „Св. Анна” (Окръжна болница) и надлеза над бул. „Д-р Г. М. Димитров”. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в южното пътно платно на бул. „Цариградско шосе” в същия участък.

В посока центъра линиите на обществения транспорт ще се движат без промяна в маршрутите, спазвайки въведената временна организация на движение.

От 07:00 часа днес до 24.00 часа на 5 август се забранява влизането, престоят и паркирането на превозни средства по ул. „Панайот Волов” между бул. „Янко Сакъзов” и бул. „Княз Ал. Дондуков”. По изключение ще се пропускат пътните превозни средства, които са собственост на лица, живеещи в зоната, за която е въведена забраната, както и за пътните превозни средства на работещите и обслужващите обекти и клиентите.

За горепосоченото време и места се закриват местата в режим на платено паркиране.

Във връзка с изграждане на инженерна инфраструктура на ВиК мрежата на гр. Банкя и на кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и село Иваняне, в район „Банкя” се въвежда промяна в организацията на движение.

От 29.07.2014 г. до 10.11.2014 г. се забранява влизането на автомобили в двете посоки по ул. „Варна” между ул. „Св. Св. Кирил и Методий” и ул. „Царибродска”.

От 04:30 часа на 29.07.2014 г. до 04.30 часа на 11.11.2014 г. автобус 49 ще се движи по променен маршрут:

- в посока с. Клисура – от метростанция „Сливница” по маршрута си до кръстовище ул. „Св. Св. Кирил и Методий” - ул. „Христо Смирненски”, наляво по ул. „Христо Смирненски”, надясно по ул. „Царибродска” и наляво по бул. „Варна” по маршрута си

- в посока метростанция „Сливница” – от с. Клисура по маршрута си до кръстовище бул. „Варна” – ул. „Царибродска”, наляво по ул. „Царибродска”, наляво по ул. „Петко Д. Петков” и надясно по ул. „Св. Св. Кирил и Методий” по маршрута си

- в посока метростанция „Сливница” автобусите ще спрат на съществуващата спирка “78-мо СОУ Банкя”

Разкриват се временни автобусни спирки:

- с код 6362 „ул. Стара планина” на ул. „Петко Д. Петков” на 10.00 метра преди ул. „Св. Св. Кирил и Методий”;

- с код 6361 „78-мо СОУ Банкя” на ул. „Христо Смирненски” на 20.00 метра преди ул. „Царибродска”.