Карловски художник потъна вдън земя

Животът

30-07-2014, 09:17

Снимка:

БЛИЦ

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Даниел Хитков е обявен за национално издирване

Карловски художник е в тотална неизвестност от 22 юли. Даниел Хитков потъна вдън земя след паричен превод от Америка, получен от сестра му, пише БЛИЦ.

От тогава няма ни вест, ни кост от Хитков. Той е от Карлово. Последно, малко преди да изчезна не 22 юли, е видян да ходи пеша между Сопот и Карлово. Приличал на клошар, твърдят хора, които са дали показания в полицията. Познатите на Хитков се молят той да е отишъл някъде с приятели. Сестра му е крайно притеснена и го търси от САЩ. Хитков не е семеен, живеел е в центъра на Карлово с баща си бай Петър. Според разследващи има данни, че човекът е имал шизофрения и е бил психически неустойчив.

Останалите художници и склуптори в града разказаха, че Хитков е правил 1-2 изложби в Градската галерия. Графиките му бяха интересни, но отнесени, рисуваше космоса. Картините бяха някак объркани и хаотични, като душата му. Той винаги стоеше настрани от нас, идваше рядко на изложбите ни, като, че ли все беше в депресия, затворен в себе си, обясняват художниците и се молят колегата им да е добре и да се появи жив и здрав.

Даниел Хитков е обявен за национално издирване, казаха от полицията.