Общината с преизпълнени социални и здравни планове

Мисия Бургас

30-07-2014, 14:57

Автор:

Светлина Еленова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Община Бургас ще помага финансово на медицинския факултет

След 18 месеца приклчи и "С грижа към хората"

Плановете и стратегиите на общината в сферата на социалните дейности и здравеопазването в община Бургас за този и миналия мандат са преизпълнени. Това обяви днес заместинк-кметът по здравеопазване д-р Лорис Мануелян.

По думите му обаче каквото и колкото и да се направи в сферата на социалните дейности винаги ще е недостатъчно, тъй като нуждаещите се от този вид услуга са много.

Администрацията успешно приключи и поредния социален проект, който беше със срок 18 месеца за изпълнение. Той  се казва "С грижа към хората – Звено за услуги в домашна среда в Община Бургас" и е на стойност 250 хиляди лева.

Целта му е да се осигури по-добро качество на живот за възрастни и деца с увреждания, преодоляване на социалната изолация на възрастни хора и лица с трайни увреждания, с ограничения или невъзможност за самообслужване на територията на община Бургас. 
 По проекта е създадено звено за услуги в домашна среда, което е работило 12 месеца. През целия период лични асистенти са били 57 души, които са били обучени. От услугата „личен асистент” са се възползвали 67 потребители.

 

 

 

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен