Хотелиери готови за протести през септември

Платформа с исканията на бизнеса ще бъде предадена на служебното правителство в деня на неговото обявяване

Хотелиери в Слънчев бряг излизат на протест на  17 септември от 11. 00 часа. Решението за действията  бе взето днес на извънредно Общо събрание на "Съюза на собствениците-Слънчев бряг” .

На протестът собствениците на хотели ще поставят неотложни и чакани с годините за разрешаване проблеми, касаещи туризма и туристическата индустрия.  

Бизнесът настоява за структуриране на самостоятелно Министерство на Туризма и за обособяване на националните курорти като самостоятелни единици. Хотелиерите искат държавата да вземе мерки за преодоляване на липсата на кадри в туристическия бранш, политика за повишаване на квалификацията на кадрите и качеството на туристическия продукт. Спешна нужда от решаване имат и въпросите, касаещи инфраструктурата в региона - изграждане на четирилентов път от Летище-Бургас до курортен комплекс „Слънчев бряг”. 

Създаване на звено „Туристическа полиция” към МВР и увеличаване на числения състав на Районно управление „Полиция” – Несебър са другите искания на собствениците на хотели. Те се обявяват и да преразглеждане на визовата политика на страната.
 С проблемите в туризма ще бъдат запознати всички политически сили по време на тяхната предизборна кампания. Специална декларация ще бъде предоставяна на кандидатите за народни преставители по време на срещите им с представители на Съюза на собствениците. С документът Сдружението ще настоява за гаранции, че исканията на хотелиерите ще се случат и проблемите в курорта ще бъдат разрешени.