Добрата новина! Оправиха пътя за Марково

Животът

30-07-2014, 15:58

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Трасето приличаше на лунен пейзаж

Пътят Пловдив-Марково е изцяло преасфалтиран, колите се движат свободно по него. Мащабната реконструкция започна на през май месец. Задачата на изпълнителя беше изцяло да преасфалтира участъка от табелата "Пловдив" до околовръстния път. До момента трасето приличаше на лунен пейзаж. През годините пътят единствено е кърпен, а сега се положи нов пласт асфалт, като се изрина стария. Вече е поставена и пътната маркировка, както и нови мантинели, защото липсваха такива. Положен е нов банкет и табели.

190 хиляди лева струва ремонта на участъка Пловдив-Марково. Изцяло приключени са и ремонтите дейности по четвъртокласния път между селата Брестовица и Първенец. Той беше на стойност 300 хиляди лева. На него също е положен нов слой асфалт и сега трасето е обезопасено за движение на превозни средства.

Едновременно се работеше и по преасфалтиране на отсечката Ягодово-Пловдив. Миналата година напълно преасфалтирани бяха 1 километър и 50 метра от пътя. До края на месец юни нов асфалт беше положен на 1 километър и 70 метра от важната пътна артерия.  До преди година дълбоки дупки, кръпки и неравности тормозиха шофьорите. На места дори шосето беше пропаднало. Сега разликата е видима.

Ремонтирахме пропаданията на четирите моста, които бяха сериозни. Отнехме повърхностният 4-сантимертров слой и отново направихме качествено преасфалтиране, похвали се кметът Пламен Спасов.

До момента се е работило на парче и вместо да се прибегне до цялостен ремонт на пътя, всяка пролет е имало кърпене на дупки, което е струвало хиляди левове на данъкоплатците. В момента активни дейности по рехабилитиране на пътищата текат на изходите на селата Цалапица към Пазарджишко шосе и Крумово към Асеновградско шосе, като общата сума за ремонта е 234 хиляди лева. Община „Родопи” е предвидила в сумата да стигне и за разширяването на пътя, който свързва Крумово с разклона до КЦМ.