Удавилото се момиче влязло във водата с мюсюлманско религиозно облекло и фередже

Животът

31-07-2014, 10:43

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

19-годишно момиче се удави в микроязовир край Пазарджик

Шест деца пострадаха край Пазарджик, едно почина

Шестте деца, пострадали при инцидента в микроязовир в местността "Добра вода" край село Дебращица, са докарани по спешност в Областната болница вчера следобед, заяви д-р Васил Вълчев, началник на МБАЛ-Пазарджик.

За едно от тях се констатира, че се е удавило. Останалите са в добро състояние, въпреки че са губили съзнание и са нагълтали вода. Четири от тях са освободени за домашно лечение, едно ще остане под наблюдение в пазарджишката болница. Младежите са на възраст от 13 до 21 години, ромски момичета, изповядващи исляма, които са направили грешката да влязат във водоема с религиозното си облекло. Може би това е и една от причините да се стигне до този инцидент и до леталния край на едно от момичетата, уточни д-р Вълчев. Били са облечени с черни мюсюлмански религиозни дрехи и фереджета.

Родителите им веднага са се притекли на помощ и са ги извадили от водата, но не са успели да спасят 19-годишното момиче. Проблемът в момента е, че близките на удавеното момиче категорично отказват аутопсия, най-вероятно по религиозни причини, но това е невъзможно. Става въпрос за съдебен случай и аутопсията е неизбежна, каза още д-р Вълчев, съобщава Фокус.