Седем полицаи от Сигма са арестувани при спецоперация

Задържаните са разпитвани до късно снощи

Седем полицаи от Сигма бяха арестувани снощи след операция на отдел "Сигурност" към МВР. Сред тях е и техният ръководител Ивайло Василев. Това информира БНТ, позовавайки се на източници от спецпрокуратурата.

Операцията е проведена от Дирекция “Сигурност” в МВР под ръководството на спецпрокуратурата. Задържаните бяха разпитвани до късно снощи.

Предстои специализираната прокуратура да им повдигне обвинения, което означава, че те са уличени в участие в организирана престъпна група. По данни на нашите източници става въпрос за получаване на подкупи, злоупотреби с гориво и натиск върху работещите в структурата.

Разследването срещу уличените е започнало след подаване на сигнал за злоупотребите, които са извършвали, както и искане на подкуп. Данните са предадени на дирекция “Сигурност” на МВР, която е започвала разработка, довело до снощните арести. До късно снощи никой от МВР официално не пожела да потвърди информацията по случая. Очаква се днес от МВР да обявят повече подробности.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен