Общежитията на Спортното – спретнати и чисти (СНИМКИ)

Мисия Пловдив

31-07-2014, 15:38

Снимка:

plovdivutre.bg

Автор:

Надежда Гарова

Всичко от Автора

Министърът на спорта и областният управител инспектираха ремонта

Оглед на реконструирания обект направи министърът на спорта заедно с областния управител Венцислав Каймаканов.

Ремонтът на  училището и общежитията възлиза на 2 млн. 274 хиляди лева. Те разполагат с 154 стаи, които вече са изцяло с нова мебелировка и дограма. Баните и тоалетните също са обновени, но са общи.

До момента ремонтни дейности са извършени единствено в общежитията на училището, но не и в спортните зали, в които да тренират младите ни надежди. На въпроса какво ще се случи с тях,  министърът отговори, че би се радвала следващото правителство да поеме щафетата и да продължи започнатото.

По-късно ще има възможност Министерството на младежта и спорта да отпуска пари за спортни обекти и съоръжения, които са общинска собственост. Това е възможно, тъй като е изграден нов правилник на Българския спортен тотализатор във връзка със закона за хазарта. Създадена е разпоредба, която насочва парите от хазарта от онлайн игрите за ремонтиране на спортни училища, в това число и общински.

Надяваме се спортното училище да продължава да се развива в правилна посока и учениците да се радват на комфорта от новите общежития, допълни Каймаканов.