Небесна разходка във Велико Търново

Булевард

01-08-2014, 10:27

Автор:

Velikotarnovoutre.bg

Всичко от Автора

Градът ще се разглежда от платформа, извисяваща се над сградите на улица "Стефан Стамболов"

Жителите и гостите на Велико Търново ще могат да се насладят на красотата на старата част на града чрез „Скайуолк“ или така наречената небесна разходка.  Пред погледите на естетите ще се открие гледка към паметника „Асеневци“ , Стамболовия мост, река Янтра и възрожденските къщи по улица „Гурко“.
Аткрактивният проект е по идея на студент от Франция, участващ в 34- та Европейска асамблея на студентите по архитектура, която се провежда в старата столица.

Съоръжението представлява платформа, която се извисява над сградите на улица „Стефан Стамболов“.  Ще бъде изградена постройка 3 метра напред, а по нея ще се позволява да минава само един човек. За безопасността на хората ще бъде монтиран парапет висок 1,20 метра.

Точно до съоръжението ще бъде изграден и нов вестникарски павилион. По план проектът трябва да бъде готов до утре 2 август. 

Младите архитекти неуморно реализират идеите си и в други части на града. Специално внимание са обърнали на Хуманитарна гимназия, старото военно училище и ЖП пансиона.