РЗС сезира ЕП за злоупотреби на Бареков

Съставена е схема за пране на пари чрез ББЦ с цел на донора да се осигурят пряко зависещи от държавата и общините дейности

В понеделник Политическият съвет на РЗС ще предостави на Европейския парламент подробна информация за внесения от ПП „РЗС” сигнал в българската прокуратура, съобщиха от партията.

Правният отдел на РЗС е предоставил данни на прокуратурата с цел да се установи целия персонален състав на престъпно сдружение от лица, поставили си за цел да превземат част от държавното управление, чрез купуване на гласове. Юристите считат, че може да се индивидуализира отговорността на всеки от участниците в зависимост от престъпния им принос и форма на съучастие в множество съставомерни деяния, между които:

1. Осъществяване на кешов паричен трансфер от Цветан Василев към Николай Бареков чрез подставено лице, играещо роля на преносител на парични суми в особено големи размери с недоказан произход. Трансферът е осъществяван със съдействието на строго определени лица в организираната престъпна група хладнокръвно, целенасочено и в условията на продължавано престъпление, тъй като деянието се е повтаряло ежемесечно за продължителен период от време.

2. Обособяване на черна каса за незаконно финансиране на ПП „България без цензура”, в която са наливани огромни суми предимно от КТБ и фирми тип скачени съдове с въпросната банка. От черната каса ежедневно лицето Николай Бареков с ясното съзнание, че оперира с мръсни пари, ги е използвало за незаконно финансиране на присъщи за оглавяваната от него партия дейности и за лично облагодетелстване.

3. Съставяне на схема за пране на пари чрез политическа партия, която има за цел парите с неясен произход дадени в кеш на лицето Николай Бареков след определен период от време да бъдат възстановени като чисти под формата на политическо влияние, което би осигурило на донора обществени поръчки, търгове, концесии и други пряко зависещи от държавата и общините дейности.

4. Чрез незаконно финансиране при грубо нарушение на Изборния кодекс е планирано да бъдат избрани евродепутати, които чрез лобиране да осигурят протекции за банката донор и влияние в Европейския парламент и Европейската комисия с цел да се заличат следите на първоначалното и последващо незаконно натрупване на капитал от собствениците на КТБ.

5. Изграждане на затворена верига от политици, банкери, магистрати,  полицаи, евродепутати, министри, кметове, висши държавници, собственици на медии, с която се е осъществявало доминиращо политическо и финансово влияние с цел акумулиране на огромни суми, част от които в сивия сектор.

Убедени сме, че ЕП има всички основания в най-кратки срокове да започне процедура по снемане на имунитета на Бареков, посочват още от РЗС.Снимка на Деня

Щрихи от Плевен