Как лекуват махмурлук по света ?

Всяка държава със своите трикове

Махмурлукът е един от най-големите недостатъци на активния нощен живот. Всеки народ се справя по различен начин с това състояние.

В Англия лекуват махмурлука с наденица, увита в маслено тесто, но най-предпочитаният лек е обилна английска закуска. Тя се състои от яйца, бекон, колбаси, грах, домати, печени чушки, гъби, хляб и масло.
В Шотландия също предпочитат пържената храна. Шотландците не могат да устоят на колбасите от овче месо и картофения пай. В такъв момент много подходяща е и чаша Irn-Bru, плодова безалкохолна напитка, богата на кофеин.
Италианците предпочитат нещата да са по-прости. Те пият кафе еспресо, а след това скрити зад тъмните си очила чакат махмурлукът да премине. В Сицилия обаче имат специален начин за борба с последиците от пиянството. Там дъвчат сушени говежди пениси. Макар да има вкус на сушено говеждо, месото от пениса на бик е малко по-жилаво и се справя с махмурлука, по думите на сицилианците.
В Турция, както и в България, много хора борят махмурлука с шкембе чорба. В Германия предпочитат маринована херинга с краставици и чесън. В Бразилия ядат рибена чорба с кокосово мляко, лук, кориандър и палмово масло. В САЩ пък пият коктейл Prairie oyster, който се приготвя със сос Уорчестър, сурово яйце, лют сос и доматен сок.
В Лас Вегас борят последиците от пиянството в автобуса "Рай за махмурлука". Там специалисти по махмурлука вливат течности и витамини в организма, който се възстановява много бързо с този метод, предаде БГНЕС.