Опасен мост в Храбрино, може да се срути всеки момент

Кметът на община "Родопи" моли хората да се въздържат от пътуване

Десетки коли се движат през единствения оцелял мост в пловдивското село Храбрино и пътят към вилната зона. Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов моли и предупреждава хората, които отиват към вилните зони, да се въздържат от пътуване, за да не стане инцидент. Срутилият се мост над река Първенецка е тотално неизползваем, а мост не се прави лесно, коментира още той. Кметът на общината вече е говорил с областния управител за поставяне на понтонен мост на първо време. Обмисля се и вариант за помощ от военните.

Храбрино е едно от най-пострадалите населени места, а на малкото римско мостче вече са поставени забранителни системи за движение на автомобили. 
Според думите на Спасов днес ще бъда готов за движение алтернативният път, който общината започна спешно да изгражда, за да свърже седемте откъснати села.

Припомняме, че бедствено положение бе обявено в седем от селата на община "Родопи", считано от 17,30 часа в четвъртък следобед. Причина за това бе природното бедствие, което сполетя Родопската яка. Силният дъжд валя повече от 3 часа. За това време улиците се наводниха и се срутиха мостовете в региона. Бедственото положение е в сила за селата Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Дедево, Бойково и Ситово. Селата са без пътна връзка и нито пожарна, нито линейка не може да стигне до тях.