Пожари в складове за гориво в Триполи

Те са били улучени от случайни снаряди, изстреляни от съпернически милиции

Пожари избухнаха в складове за гориво в Триполи, след като в събота бяха улучени от случайни снаряди. Те бяха изстреляни от съпернически милиции, биещите се за контрол върху международното летище на либийската столица, съобщи АП, като се позова на либийски служител по сигурността и очевидци.

Националната петролна компания на Либия заяви, че в главния склад за гориво в Триполи е избухнал пожар, след като обектът е бил уцелен от снаряди, в резултат на което се е подпалил един от резервоарите, посочва „Ройтерс”.

Черни кълба дим се издигаха над резервоарите, които съхраняват гориво за потребление в столицата и са разположени близо до летището.

Пожарникари, изпратени да гасят огъня, бяха принудени да се върнат заради боевете в района, каза говорител на компанията, цитиран от „Ройтерс”.

В началото на седмицата резервоар с шест милиона литра гориво се подпали по време на боевете в южната част на Триполи. Огънят скоро обхвана и втори резервоар, а пожарът заплашва да причини хуманитарна катастрофа.