Тази вечер е огненият спектакъл в Летния театър

Горят два кубика дърва за шоуто

При пълна противопожарна безопасност ще бъде проведен спектакълът „Огън и магия“ днес. Премиерата на огненото шоу в Бургас и единственото представление за тази година в България ще мине при изключителни мерки за сигурност.

Още от 16 ч. зад Летния театър ще се издигне огромна клада, на която ще бъдат изгорени повече от 2 кубика дърва. След това жаравата ще бъде пренесена на сцената в специално изработен стоманен съд. Любопитното е, че в началото на спектакъла никой от зрителите няма да разбере къде е подиумът, върху който главният нестинар на с. Българи Михаил Георгиев ще покаже своите мистични танци. В кулминационния момент кръглата нестинарска сцена с диаметър 4 метра ще бъде изкарана пред зрителите като част от представлението. Слоеве от стомана, минерална вата и земна пръст ще изолират огромното количество жарава от дървения под на Летния театър.

 „Не правете това у дома“ смее се продуцентът на „Огън и магия“ Иван Георгиев и  напомня, че играта с огън е рискована и дори и професионалистите взимат всички предпазни мерки, за да осигурят безопасна среда. Като допълнителна застраховка на място в Летния театър ще има и представители на ОУ  „Пожарна безопасност и защита на населението”, готови да реагират при непредвидени обстоятелства. Създателите на уникалното шоу канят всички да съпреживеят магията на огъня на 3 август от 20:30 часа на сцената на Летния театър

 Снимка на Деня

Щрихи от Плевен