Все още бедствено положение в "Родопи"

Обходният път през Храбрино е изграден

Бедственото положение в "Родопи" остава в сила, съобщи кметът на общината Пламен Спасов.

Обходният път през село Храбрино е изграден, той свързва бедстващите села в община Родопи - Храбрино, Лилково, Плочник, Извор, Бойково, Ситово. Вече съм спокоен, че по този път могат да минават и по-големи превозни средства, каза Спасов, съобщава Фокус.

За съжаление трябваше да затворим пътя при отбивката за с. Дедево. Там водата е подкопала асфалтовата настилка на три места. В момента се работи за възстановяването на този участък. Постепенно хората се успокояват, имаме късмет, че няма валежи. Мога да кажа, че нещата вървят добре, доколкото е възможно. Обстановката се нормализира, посочи още той.

Пътят на с. Храбрено свързва всички села, с изключение на с. Дедево. Вчера, около обяд предупредихме, че ще затворим отбивката за селото, за да може, който иска да влезе или да излезе от с. Дедево да го напрви. Връзката за селото е прекъсната от около час, допълни Спасов. Кметът обясни, че хората сами са взели и решение дали да останат в селото.

Според кметът на Дедево в селото има около 200 човека. Това е единственото откъснато село в Община Родопи, обясни той.

И още.

90% от водоснабдяването на село Дидево е възстановено. В  Храбрино обаче хората все още се снабдяват от водоноски. В село Първенец водата е пусната частично.