ВМРО и НФСБ обединяват сили за спасението на България

Обединени от патриотичния дълг, те официално се обединиха в Патриотичен фронт

ВМРО и Националният фронт за спасение на България (НФСБ) подписаха коалиционно споразумение за участие в изборите през октомври. По този начин обединени от патриотичния дълг, те официално се обединиха в Патриотичен фронт.

За „развода" с  лидера на ББЦ Николай Бареков, Красимир Каракачанов коментира, че доста пъти в историята на ВМРО партията е вървяла с определени хора, а впоследствие е продължавала сама. По думите му, ако с коалиционните си партньори през  последните 20 години ВМРО е имала нещо общо, то с НФСБ всичко е еднакво, няма никакви идейни различия.

След подписването на коалиционното споразумение лидерът на НФСБ Валери Симеонов посочи, че това правителство ще остане в историята на България като едно от най-неуспешните. За този извод Симеонов изложи своите аргументи, посочвайки редица провали на правителството. На първо място той обърна внимание на гафа с една от най-стабилните системи - банкова. По думите му този провал тежи на плещите на Орешарски, Йовчев и Цацаров.

Лидерът на НФСБ продължи да сипе обвинения към правителството по отношение на увеличаването на дълговете на България, срива в събираемостта на ДДС и не на последно място - „едно от най-големите престъпления", по думите му, подписването на  черно на „Южен поток" и сега с „Уестингхаус".

Валери Симеонов обясни, че до съдбоносното решение за подписване на коалиционното споразумение всяка от партиите е извървяла своя път. Той е уверен, че именно сливането на партиите ще бъде в основата на промяната и спасението на България.

„Крайно време е с едно обединение да поставим началото на издигането на приоритетите на българския народ над всичко останало", заяви лидерът на НФСБ. ВМРО и НФСБ са установили, че идейните програми на двете партии са идентични. „Това е фундаментът, на който ще изградим успеха на коалицията", категоричен е Симеонов.

Коалиция „Патриотичен фронт" представи приоритетите, които ще бъдат заложени в бъдещата платформа за изборите през октомври. „Спасението на България може да се постигне само чрез възраждане на икономиката, чрез насърчаване на инициативността на българина", заяви Симеонов. Той отчита, че в момента българският икономически живот е подчинен на пагубното влияние на монополите и борбата с тях ще бъде в основата на идеологическата платформа на новата коалиция.

Новите коалиционни партньори си дават сметка за кризата на българското здравеопазване и на образованието. Именно затова тези две сфери са заложени сред приоритетите им.

Освен тях обаче Патриотичният фронт ще възражда българските добродетели - трудолюбие, честност, взаимопомощ. „Обединени сме в обща позиция по отношение на присъствието на антиконституционната партия ДПС", категоричен е Симеонов. По думите му ДПС трябва да бъде отстранена не само от властта, а и от политиката.

От своя страна Красимир Каракачанов призна, че днес се осъществява мечтата му  патриотичните сили в България да си подадат ръка. „Днес ръка си подават най-старата патриотична партия и най-новата патриотична организация", коментира той.

Подаваме си ръка, за да изготвим програма за решаване на демографската катастрофа, която ни коства 8 души на час, коментира Каракачанов. Двете партии се обединяват и за да се борят за по-високи доходи, както и за това  да не се дели нацията на леви и десни, което до момента се е случвало.

„Защо българските партии предпочитат да се мразят и да се коалират с една небългарска партия, която използва властта за лична облага?", попита Каракачанов.  По думите му всички български политици се сещат за Ботев или Левски само в деня на тяхната гибел. Те не са се борили за ЕС или за САЩ, а за свободата ни. „Нашето разбиране за патриотизъм и национализъм е не да мразим другите, които са с различен цвят на кожата, а българският интерес преди всичко", заяви той. Да живее силна и целокупна България, призова той.

Според Каракачанов България трябва да бъде освободена от бюрократичната машина. „В момента си задължен да се молиш на една дузина чиновници, от които зависи дали ще започнеш да работиш", заяви той. Целта е този принцип да се обърне, а в закона да бъде описан срокът, в който държавната администрация е длъжна да отговори. Ако администрацията не изпрати отговор в срок, това означава, че автоматично е дала разрешение, смята още той.


Свидетели на подписването на коалиционното споразумение станаха хан Аспарух, цар Симеон, Бенковски и достойният български войник, воювал за майка България, в които се превъплатиха участници от Ансамбъл „Българе”.