Истинско лято за Пловдив. 32 градуса ни сгряват в понеделник

Животът

03-08-2014, 17:39

Снимка:

plovdivutre.bg, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Климатолог прогнозира по-топъл и сух август

Лятото се завърна в Пловдив. В понеделник ще е повече от горещо, максималните температури ще достигнат 32 градуса. Възможно е по някое време в небето да се появят облачета, но до крайности няма да се стигне.

През нощта ще е ясно, утре предимно слънчево. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но само на отделни места в западната половина на страната е възможно краткотрайно да превали. Ще духа слаб, в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури в повечето места ще са между 31 и 36 градуса, сочи цялостната прогноза на Националния институт по метеорология и хидрология към БАН.

Над планините преди обяд ще е предимно слънчево. В следобедните часове ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Само на отделни места в западната половина на страната ще превали и прегърми. Вятърът ще е слаб до умерен от североизток. Максимална температура на 1200 метра около 23°, на 2000 метра – около 16°.

Крайно време е  атмосферата над  Балканите да се  стабилизира, още повече че през август и септември тя е с най-малка динамика по нашите географски ширини, заяви в интервю за "24 часа" климатологът доц. Георги Рачев.

Август ще е по-топъл и по-сух от юни и юли. През август Източна България ще се радва на много повече слънце и на сухо време. Над Западна България валежите ще спрат и времето ще се стабилизира, прогнозира още той.