4-10 август: В центъра на вниманието

Хороскоп

04-08-2014, 00:37

Снимка:

bulgariautre.bg

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Меркурий в горен съвпад със Слънцето. Пълнолуние в неделя, 10 август

Седмицата, която ни предстои, ще ни поднесе както подаръци, така и проблеми, а техният количествен израз до голяма степен зависи от личните ни позиции и мотиви.

Слънцето се движи през собствените си владения в компанията на Юпитер и Меркурий, което определено внася много плам и оптимизъм в живота ни. Съединението между Юпитер и Меркурий ще повлияе благоприятно обмена на информация, решаването на юридически въпроси и успешен старт на проекти, свързани с обучение и информация. Идеи, появяващи се през тази седмица, определено ще бъдат перспективни. Проблемно ще бъда обаче тяхното осъществяване, което ще трябва да преодолее сериозни препятствия. Квадратурата с Марс все още ще създава условия за развихрянето на остра непримиримост в борбата между мнения и идеи, придружена от завишена самооценка и категоричност в думите и решенията. В началото на седмицата ще ни се налага да преодоляваме нечий авторитаризъм, както и да овладяваме желанието си да налагаме собственото си мнение. Каквито и да са привидните причини за споровете, възникващи сега, в основата си те ще се поддържат от желанието да се блесне с ерудиция и снижена нагласа да се чуе и приеме чужда гледна точка.

В средата на седмицата, представителите на творческите професии и практикуващите психологическо познание и консултиране ще бъдат стимулирани от тригона между Марс и Нептун. Провокациите към въображението и най-вече интуитивният обмен обаче лесно могат да ни накарат да приемем желаното за действително. В по-строгата делова среда ще се наложи да бъдем максимално внимателни и съзнателно да се предпазваме както от илюзии, така и от откровени опити за измама.

Седмицата ще завърши с пълнолуние, на фона на съвпада между Слънцето и Меркурий. Това е горен съвпад в цикъла между Меркурий и Слънцето, който отбелязва кулминацията в него - процес, чиято природа е твърде близка до обичайното пълнолуние. Отново имаме благоприятни предпоставки за засилен информационен и интелектуален обмен. Недостатък ще внесе присъствието на Черната Луна-Лилит, поради което вероятно голяма част от предлаганата информация ще бъде умишлено изкривена. Можем да очакваме "сензации" , публични скандали и разпространение на дискредитиращи факти в интерес на нечии позиции и нужди. Не само новините, но и коментарите по тях ще бъдат използвани за привличане на интерес от тези, които желаят да застанат в центъра на общественото внимание. Ситуация, която можем да наблюдаваме с хумор и насмешка стига да не засяга действително остри и наболели социални теми и обществени въпроси. Все пак не се доверявайте на всичко, което чувате и четете. През тази седмица ще ни продават евтини летни романи. Но най-важното е да не допускаме ние да се окажем въвлечени в нечии честолюбиви и недостойни планове, затова не бързайте да разпространявате "горещи новини". По-добре първо ги проверете, а най-добре наблюдавайте отстрани до къде и до какво ще доведе тяхното разпространение. И не взимайте решения въз основа на информация, ако тя не е потвърдена поне от няколко независими източника.

На всички пожелавам радостна, успешна и богата на положителни преживявания седмица!