Женените мъже са по-пълни от ергените?

Женените мъже са по- пълни от връстниците си, които са останали ергени, установи британско проучване, цитирано от в. "Дейли мейл".

Учените от университета в Лийдс все още не могат да установят с точност защо бракът води до подобна промяна. Тя е доста парадоксална, като се има предвид, че задомените мачовци ядат по-големи количества плодове и едрозърнест хляб, в сравнение с ергените. И въпреки това трупат килограми. Но явно пътят към сърцето на мъжа минава през стомаха. И това съпругите добре го знаят, като тъпчат допълнително любимия с лакомства, за да му се харесат. В диетата на женения мъж фигурират по-често торти и сладкиши, като при него рязко скача и консумацията на вино, пише БТА.

Има и чисто психологично обяснение на затлъстяването на представителите на силния пол, сключили брак. Те доста често се "отпускат" и спират да следят теглото си, като си дават "релаксираща почивка", след като отзвучат нотите на Менделсоновия марш.
 

Но понякога има и зла умисъл от страна на нежната половинка. Не малко съпруги умишлено угояват своите половинки, за да ги направят по-малко атрактивни за евентуална женска конкуренция. От проучването проличало, че женените мъже консумират повече кисело мляко, отколкото разведените, и по-често посягат към шоколада, отколкото вдовците.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия