Остана месец до финала за избора на евростолица на културата

Кандидатурата на Пловдив е кауза, зад която е важно да застанем ЗАЕДНО

Точно след един месец приключва надпреварата за европейска столица на културата. На 5 септември ще бъде обявен българският град победител. Екипът на фондация "Пловдив 2019" апелира в този един месец да загърбим различията, да се въздържим от критики и нападки, и всички ЗАЕДНО да обединим усилия в подкрепа на града.

През последните три години екипът на фондация "Пловдив 2019" заедно с много доброволци, артисти и специалисти в различните сфери на обществения и културния живот, успяха да създадат достойна кандидатура, която премина първи кръг от надпреварата, и с която имаме всички шансове за победа в началото на септември. Нерешените проблеми също са много, затова екипът се е постарал нуждата от реформи в градската и националната ни култура да залегне в основата на кандидатурата.

Предстои един много напрегнат месец, през който трябва да убедим както хората на Пловдив, така и журито, че градът е достоен да бъде първата българска европейска столица на културата, обявяват от фондацията. В момента се работи по организиране на финалното представяне на кандидатурата на Пловдив, а след 4 септември със същото вдъхновение ще работим за обсъждане и дебатиране проблемите на града и ЗАЕДНО ще създаваме добавена стойност в културното развитие на Пловдив, допълва екипът.

Припомняме, че финалните етапи по избора на столица на културата ще включват посещение на част от комисията в края на август и изслушване на 4 и 5 септември в Министерството на културата.