Да ликвидираме мравките с подръчни материали

Животът

04-08-2014, 15:16

Снимка:

lubopiten.com

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Ефикасно средство за справяне с пълзящите у дома

Инвазията от най-различни инсекти това лято е налице.

Много голяма част от населението в световен мащаб страда от различни алергии, свързани с ухапвания от насекоми.

Дори и да нямате алергия, кой обича да го нападат различни буболечки?!

Тъй като често ни се случва да заварваме в лятната къща колони от работни мравки, а сигурни сме и на вас, решихме да потърсим решение на проблема с мравките. Оказва се, че има няколко природни начина за справяне с досадните гадинки. Вижте кои са те и изберете този, който ви допада най-много.

Киселина

Просто трябва да напръскате с лимонов сок в цепнатините, в които са се събрали въпросните гадинки, и да изчакате ефекта. Киселината в лимоновия сок ги кара да се откажат от съжителството с вас, образно казано.

Същият ефект има и оцетът. Можете леко да го разредите с вода и да полеете местата, където има съсредоточаване на мравки.

Канела на прах

Поръсете канелата в цепнатините и по пътя на мравчената колона. Ако имате есенция или масло от канела, може да използвате и тях, имат същият ефект.

Мента

Напръскайте с масло от мента около вратите и прозорците, ако забелязвате, че мравките са се съсредоточили именно там.

Сапунена вода

Трябва да я сложите на котлона да заври и да добавите веро или друг препарат за миене на съдове. Сложете течността в шише с пръскащо устройство (използвайте старо шише от препарат за прозорци) и напръскайте "заразеното" място.

Сода за хляб и пудра захар

Мравките имат някакво киселинно вещество, което носят в телата си за защита. Разтвор от сода бикарбонат и пудра захар, който да сложите в контейнер на някое стратегическо място в стаята, прави реакция и унищожава мравките.

Утайка от кафе

Ако образували се пукнатини, например на тересата ви, то посипете вътре утайка от кафе. Това няма да убие мравките, в случай, че ви е жал за тях, а ще ги накара да се махнат от дома ви.

Източник kulinar.bg