Как да познаем българката на плажа

Туризъм

05-08-2014, 10:00

Снимка:

standartnews

Автор:

burgasutre

Всичко от Автора

Популярен немски писател твърди пред Die Welt, че може да разпознае националността на жените на плажа само като види как са облечени. Ето и неговите безпогрешни описания и съвети как да ги разпознаете

Французойките
Ако на плажния бар виждате жена, която яде грозде за обяд, но го полива с чаша розе, можете да се обзаложите, че се намирате пред французойка. Дамите от Париж обикновено изглеждат леко отегчени, но спокойни и самоуверени. Банските и туниката задължително са решени в бохемски стил, сандалите са блестящи, а бижутата често са с логото на "Шанел". Френските жени приемат плажа за моден подиум, така че никога не биха се появили зле облечени за слънчеви бани.
Рускините
Само рускините владеят умението да се разхождат по плажа с джапанки на висока платформа. Това упражнение е толкова трудно и опасно поради неравния и податлив на изменения песъчлив терен, че само жителка на северните страни, свикнала с хлъзгавия сняг целогодишно, може да запази равновесие и да не падне на втората крачка. Все пак обаче за рускините са създадени душовете с шампанско. Те са жените, които знаят как да изиграят всякакви настроения - от фриволно, до мечтателно - с абсолютно съвършенство. И никога не забравят да покажат ултраскъпата си кожена чанта, която е предназначена по-скоро за вечерни коктейли. Но и на плажа стои добре, смятат девушките. "Крещящо лъскаво" и "кич" за рускинята не е критика, а комплимент. Тези жени обичат да показват всичко, което имат.
Германките
Според Die Welt германското момиче предпочита да ходи на места, които вече познава. Ако пробва нова дестинация (което е в случай че отстъпката при ранна резервация е била твърде добра, за да я пропусне), тя разчита на висока степен на организация, пишат от webcafe.bg. Типичната германка е олицетворение на максимата: яж млечен шоколад с лешници целогодишно и после изпадай в стрес точно преди почивката, защото изглеждаш притеснително в бикини. Затова, когато германките купуват бански, те задължително инвестират и в нещо "прикриващо". Най-важният аксесоар на германката, естествено, е слънцезащитният крем с високо SPF.
Британките
Британките имат влудяваща склонност към отличаващите облеклото елементи. Независимо дали това е изкуствено цвете, шал, диадема или значки с петолъчки - средностатистическата жителка на Острова иска да покаже своята индивидуалност на всяка цена. Без значение дали отиват в бара, в мола или на фризьор, британките обезателно тропат с токчетата. Задължителен елемент са и огромният брой вериги, както и очила със стъкла, големи колкото колелата на велосипед.
Българката
Българката не може да бъде сбъркана на плажа, защото задължително говори с приятелката си Ленчето по ултраскъпия си телефон и по презумпция носи евтини джапанки, неотговарящи на "мобилния" й статус. Ако видите на шезлонга гладко обезкосмена дама, която не носи шапка, защото сутринта е била на фризьор и косата й е изсушена на така модерните "вафли", това задължително е нашенка. Ако пък е по монокини и пие айран - ето - точно в десетката - даже може да се познае дали е от Пловдив или от София. Как точно ли? По "кройката" на силиконовите гърди - под тепетата ги зашиват по един начин, а в София са някак по-столични.../novinar.bg