Реалност ли е климатичното оръжие?

Животът

05-08-2014, 10:20

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Експертите за феномена ХААРП

Напоследък покрай жестоките природни аномалии се заговори за феномена ХААРП. Твърди се, че това е климатично оръжие за налагане на нов световен ред или че е нова система за контрол върху времето.

Според учения Христо Смоленов въздействието върху климатичните процеси е само страничен аспект от действието на това съоръжение, базирано в Аляска, САЩ. То се състои от десетки мачти-антени, посредством които към различни райони на света се изпращат вибрационни послания.

Смоленов обаче смята, че контрол върху климата не може да има дори когато хората са овладели способността да влошат някои елементи от климатичния баланс. Това не означава контрол. Контролът на климата е стара мечта както за хуманно настроени учени, така и за авантюристи с агресивни намерения, смята Смоленов.

Според него в случая става дума за вибрационно въздействие с определени честотни специфики посредством електромагнитни вълни на голямо разстояние. Тези вълни се фокусират върху определени райони с цел да се предизвика негативен деструктивен резонанс. В резултат на това системата, срещу която са насочени те, се саморазрушава.

ХААРП като проект съществува повече от десетилетие, но едва наскоро започна да се шуми около него, твърди Христо Смоленов. По думите му това е комплексен проект, който в един от страничните си ефекти проявява въздействие върху климата. Той твърди, че проектът ХААРП вече е не в изследователска, а в работна фаза и в крайна сметка резултатите от него може би окуражават някои хора да смятат, че с негова помощ може да се осъществи система от глобални намеси и въздействия, вкл. върху климата. И забележете - както и върху психиката на големи групи от хора. Ако отчитаме психичното състояние, в което се намират много наши сънародници в това странно, много дъждовно и буреносно лято, би следвало да потърсим връзка между човешката психика и климата, смята Смоленов.

Според климатолога доц. Георги Рачев ХААРП представлява програма за високочестотни изследвания на полярното сияние Тя е субсидирана от Военновъздушните и Военноморските сили на САЩ с активното участие на Университета в Аляска. Идеята на Никола Тесла се базира на факта, че Земята притежава естествен електромагнитен резонанс. Ако бъде "насложен" няколко пъти електромагнитен импулс в определен честотен диапазон, той би могъл да повлияе на редица природни процеси, като се започне със земетресенията, мине се през предизвикването на екологични катастрофи и се стигне до глобални климатични промени. Оттам според Рачев започват конспиративните теории за всичко онова, което трудно можем да си обясним или пък по-скоро искаме по някакъв начин да си го обясним точно така, т.е. че някой има възможността тотално да влияе на времето и на климата. Той е убеден, че върху човешката психика може да се влияе много по-ефективно, отколкото на природните процеси. Не вярвам нито на една дума от това, което се обяснява чрез ХААРП, смята доц. Рачев.

Според него програмата всъщност не е много ясна, защото голяма част от нея е секретна. Тя е част от арсенала на САЩ за влияние на икономиките на отделни държави чрез предизвикване на изкуствени климатични аномалии. Изминалата зима на Балканите беше топла и изключително студена в Канада и САЩ. Това пак ли ще го отнесем върху ХААРП, пита Рачев.

Води ли се в момента климатична война? По-скоро да, смята Смоленов. Защото ХААРП е и супермощно оръжие.

Прословутите дупки в йоносферата се получават като резултат от подобно въздействие. През тях космическата радиация може свободно да прониква на земята и да унищожава всичко живо по пътя си.

Смоленов подчертава, че авторът на патента на ХААРП - д-р Ийст Лунд, е записал в него ясно и точно, че откритието му може да въздейства върху йоносферата и да манипулира магнитното поле.

Светът в момента се бие за ресурси. Голямата драма на епохата от 20-ина години е, че свършват основните ресурси. В този контекст изпъква ролята на психоикономическите оръжия за масово поразявяне. Затова Смоленов пише в книгата си "Самопроизвеждащият се терор" още през 2004 г. 5 г. преди финансово-икономическата криза да се стовари върху света, той предсказва, че това е неизбежно.

Според Смоленов случващото се около нас не може да бъде обяснено само с природни фактори. То не се свежда само и до поройните дъждове, урагани и последиците от наводненията.

Психологическото състояние на населението също е доказателство, че има форма на намеса. Кой стои зад това, пита Смоленов и отговаря: "Световната клептокрация, която не може да се сведе до един или двама супербогаташи или до една или две големи нации. Това не е обикновена олигархия. Защото един Бил Гейтс например не е натрупал състоянието си с кражби."

Той стига до извода, че клептократичната олигархия е в зенита на своята амбиция да опоска останалите ресурси на света. И ХААРП е само един от инструментите за постигането на целта.

Според доц. Рачев ХААРП е част от т.нар. активно въздействие върху атмосферата. То включва разпръскването на облаците, разпръскването на мъглата над летищата. Навигацията обаче вече достигна до такова съвършенство, че самолет може да кацне и при видимост под 300 метра и друго действие вече не ни е необходимо. Друго активно въздействие е сондирането на облаците със сребърен йодид, за да се преустанови градушката, да бъде намалена нейната големина и пораженията да са по-малко. Това е програма от 50-те години на миналия век. Разработвана е от Франция и Съветския съюз, но отдавна е забравена във Франция, тъй като не може да бъде доказана нейната ефективност. Няма нормален човек, който може да ви каже къде, колко и каква градушка ще падне и от кой облак. Не може да го каже и 5 минути преди самото явление.

При последното наводнение в Мизия обаче можеше да има няколко часа аванс в предупреждението, защото в с. Бърдарски геран има голям радар, който се използва от дирекция "Борба с градушките". На радара се виждат много добре няколко много големи ядра с ясно изразена структура на валежния облак. Този валеж продължава 5 часа. Ако там имаше климатолог или метеоролог, човек, занимаващ се тясно с тази материя, можеше да даде предупреждение реките да бъдат наблюдавани. Защото за 5 часа паднаха приблизително 100 л/кв.м, включително с валежите от предишния ден. Ето каква е ролята на човека. Наводнението в Мизия е подобно на това в Сърбия и няма нищо общо с Аспарухово. Това е един огромен район от 300 квадратни километра, в които падна приблизително между 25 и 30 милиона кубически метра вода. Не е необходимо да притежаваш оръжието ХААРП, за да се случи. Още повече че това е електромагнитно оръжие, което много трудно може да бъде фокусирано във времето и пространството, да е точно над определена територия. Да влияем на климата? Та той е много тежък за предвиждане, защото има изключително голямо разнообразие от развитието на правите и обратни връзки в климатичната система. Не е възможно. Няма как да се случи, смята Рачев.

Според него хората на сериозната наука смятат, че ХААРП е привлекателна идея, но едва ли може да влияе на голям обем от атмосферата. Предполагам, че след години ще има възможност да се управлява част от атмосферните процеси, но за това ни трябват още много научни познания и преди всичко голяма енергия./ 24 часа