Пловдив събира най-добрите бийтбоксъри на Европа

Пловдив Лайф

05-08-2014, 15:38

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Градът под тепетата е домакин на първото Европейско първенство по бийтбокс

На 3 и 4 октомври ще се проведе второто издание на фестивала "Street masters" в Пловдив. И тази година ще бъдат представени различните типове улична култура като бийтбокс, хип-хоп танци, графити, музика и алтернативни спортове.

Новото, което обещават организаторите на феновете на "Street masters", е провеждането на първото Европейско първенство по бийтбокс, което ще събере на сцената в Пловдив най-добрите артисти от цяла Европа. Жури на състезанието ще бъдат организаторът на Световното първенство по бийтбокс Bee Low и световният шампион Александър Деянов - SkilleR.

В последните години бийтбокс сцената в България е най-добре развитата и с най-много публика сред всички останали улични изкуства. Световните шампиони на България при мъжете и жените (SkilleR и Pe4enkata) дават още по-голяма популярност на тази култура. Община Пловдив и организаторите на фестивала от Ъпър ЕООД са на мнение, че провеждането на Европейско първенство по бийтбокс допълнително ще разшири и интереса към останалите градски изкуства като графитите, алтернативните спортове като паркур, слаклайн, стрийт фитнес и хип-хоп танците.

Освен бийтбокс на високо ниво посетителите на фестивала могат да очакват и зрелищни фрийстайл батъли, състезание по хип-хоп танци и графити, както и демонстрации по паркур и хайлайн, уършоп по слаклайн и много други изненади.

Ново в програмата на "Street masters" тази година ще бъде и форматите "Street fashion", "Street kids" и "Street café", условията за които ще бъдат обявени на страницата на фестивала – facebook.com/streetmasters.festival.