8 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок за бургазлия хванат с коноп

Наказание 8 месеца условно лишаване от свобода при 3 години изпитателен срок ще търпи 19-годишният Иван Радославов, след като Бургаският окръжен съд одобри сключеното между Окръжна прокуратура – Бургас и защитника му споразумение за решаване на наказателното му дело.

Със споразумението той е признат за виновен в това, че на 13.12.2013 г., в град Бургас, на бул. "Ст. Стамболов", пред бар "Кашмир", без надлежно разрешително съгласно Закон за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите и Наредба за условията и реда за разрешаване на дейностите по същия закон, държал в себе си с цел разпространение високорисково наркотично вещество - 4,074 грама коноп със съдържание на активно действащ компонент тетрахидроканабинол, на стойност 24,44 лева, съгласно Постановление на МС за определяне на цени на наркотичните вещества за нуждите на съдопроизводството.

След като Радославов призна вината си и заяви, че се отказва от разглеждане на делото му по общия ред, като разбира последствията на сключеното споразумение на влязла в сила присъда, Окръжен съд – Бургас допусна делото да приключи по този ред.

Съдебният състав намери, че предложеното споразумение не противоречи на закона и морала и го одобри. Съдът отне в полза на държавата предмета на престъплението и разпореди той да бъде унищожен.

Определението на Окръжен съд – Бургас е окончателно.