Творческа среща в "Северен"

Мисия Пловдив

06-08-2014, 12:13

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Творческа среща с журналиста и писател Гено Бахчевански организира вчера администрацията на „Северен” за жителите от третата възраст на своя район, похвали се кметът Ральо Ралев.

Срещата се проведе в клуб на пенсионера „Надежда”, гости бяха заместник-кметът на район „Северен” Лариса Кътова, Динко Петков – журналист, служители на районната администрация .

Поводът за покана на Гено Бахчевански е представянето на книгата му „Божествена енергия”.

Пред пълната с пенсионери зала той разказа за интересния си живот в Пловдив и Париж. Сладкодумецът Гено Бахчевански се чувства млад и изпълнен с енергия. Повечето го помнят от работата му в радио Пловдив, но никой от присъстващите не го бе виждал на живо. Гражданите от третата възраст на „Северен” изслушаха разказите му с голям интерес.

Родом от с.Борец, живее в Париж от 24-та година, но се завръща всяко лято в най-хубавия за него град – Пловдив. Печелил два конкурса в радио Пловдив – за говорител и за спортен коментатор.

„Божествена енергия” е 13-тата му книга. 7 от книгите си пише в Париж, а 4 – тук, в Пловдив. Идеята за този роман идва в швейцарски курорт, където е срещнал принц Чарлз, Джулия Робъртс и други известни личности. Романът е криминален, но и  интелектуален и засяга големия енергиен проблем на човечеството.

Гостите от районната администрация зарадваха пенсионерите с 15 броя книги, които закупиха за тях.

Членовете на пенсионерския клуб бяха много щастливи от жеста към тях и с трепет си взеха автограф от автора, като изказаха желанието си да ги посети отново в най-скоро време.