Пловдивчани отвориха сърца за Мизия

Мисия Пловдив

06-08-2014, 17:00

Автор:

Петя Терзийска

Всичко от Автора

Още по Темата:

БЧК с акция за наводнените села и градове

Остава още ден до края на кампанията за набиране на средства

Много слабо върви кампанията за набиране на средства за пострадалите във Врачанско, която Националния алианс за работа с доброволци (НАРД) организира в Пловдив, коментира за Plovdivutre.bg Вера Кирилова, мрежови координатор на НАРД Пловдив. Събирането на помощ за хората в бедстващите райони стартира вчера и се планира да приключи до утре следобед. След това събраните вещи ще бъдат пакетирани и подготвени за извозване към Врачанско, допълват от алианса.

Слабият интерес може би се дължи на това, че хората са в отпуск, каза Вера Кирилова. Тя заяви, че предишната кампания, при която се събираха средства за пострадалите в Добрич и Варна, е била много по-успешна от настоящата. Предният път само за няколко часа офисът ни се препълни с дарения, призовавам всеки, който има възможност да помогне и сега, допълни координаторката.

Ако имате възможност и желание да дарите помощи, можете да го направите до 14 часа утре в офиса на НАРД в Пловдив на ул. "Петко Каравелов" 28А. От националния алианс припомнят, че се събират неща от първа необходимост, най-вече добре опаковани и трайни хранителни продукти. Няма да се приемат храни, които са нетрайни и се нуждаят от специално съхранение. Освен храна, хората в бедстващите райони спешно се нуждаят от санитарни материали, мокри кърпи, памперси, спално бельо и детски дрешки.