Трикове за по-бледи устни

Има дами, които правят какво ли не, за да направят устните си по-тъмни. Но при други това е даденост и не им харесва как се отличават от цвета на лицето им. Вместо да се чудите колко тона по-светло червило да си сложите, може да опитате няколко трика, с които ще успеете да ги направите по-бледи.

За много хора това е навик, от който не могат да се отърват. Той обаче може да ги потъмни и дори да промени цвета на кожата около тях. Често навикът е продиктуван от това, че устните са сухи. С облизване обаче вие ги намокряте за кратко и после от тях се изпарява още повече течност. Логично те стават и по-сухи. По-добре нанесете някакъв безцветен вазелин, който да ги предпазва, отколкото да ги облизвате.
Още по темата

Сухите устни изглеждат груби и безформени. Най-лесно е да се опитате да отстраните мъртвата и напукана кожа с нежно ексфолиране. За целта използвайте четка за зъби, върху която нанесете смес от мед, захар и зехтин. Направете го поне няколко пъти седмично.

Кожата при сухите устни е по-тъмна, защото светлината не може да се отрази равномерно при негладка повърхност. Винаги носете със себе си гланц или вазелин и го нанасяхте поне 5-6 пъти на ден.

Да, устните ви също трябва да са защитени от слънцето. Потърсете си балсам за устни с фактор SPF30 и го поставяйте 5-6 пъти дневно.