Полски самолет кацна аварийно на летище Сарафово

Няма ранени и пострадали


Самолет на полската авиокомпания "Еуролот С.А.", изпълняващ чартърен полет транзитно през България е потърсил убежище на бургаското летище. Пилотът е подал сигнал до летищния координационен център, че има технически прблем и е поисксал разрешение за аварийно кацане.

След като екипажът е получил разрешение, самолетът се е приземил на пистата в Сарафово. Самолетът е изпълнявал редовен курс от Турция за Полша, предаде Асошиейтед прес.
Самолетът е собственост на украинската авиокомпания "Янеър". Говорителката на "Еуролот" Каролина Бурса съобщи, че пилотът на самолета модел "Еърбъс 320", изпълняващ полет К2 6242 от Анталия за Познан, "е решил да кацне в пристанищния град Бургас, България, тъй като "по време на полета е възникнала необходимост от проверка на една от системите".
Бурса допълни, че в такива случаи процедурите за безопасност изискват кацане на най-близкото летище. Говорителката на "Еуролот" съобщи, че експерти проверяват системата, която управлява, наред с други неща, климатика на самолета. Очаква се пътниците да продължат пътуването си на друг самолет.