Проверки за помпи изненадват такситата

Животът

07-08-2014, 11:49

Снимка:

© Varnautre.bg

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

Само два кантара по Северното Черноморие били нередовни според Метрологичния надзор

Внезапни проверки на таксита направиха днес служители от Държавна агенция за метрологичен и технически надзор съвместно с ДАИ. Инспекторите засичаха изминати километри разстояние и отчетеното от апарата в таксиметровите автомобили. Резултатът: без нарушения, отклонения и изрядни документи на колите.

Служителите първоначално засякоха километрите от Варна до Златни пясъци със собствен транспорт. От курортния комплекс един от тях се качи като клиент в такси. По пътя за Варна проверяващите спряха автомобила. Проверката установи, че всичко е изрядно, а сумата на апарата отговаря на изминатите километри, според обявената тарифа на жълтата кола. 

През втората половина на юли инспекторите от Регионален отдел Метрологичен надзор са направили проверки на лица, които използват средства за измерване в бензиностанции и газстанции и везни в търговската мрежа на курортни селища и комплекси по Северното Черноморие. Проверките са били в 70 обекта в Шабла, Каварна, Балчик, Кранево, Приселци, Старо Оряхово, Шкорпиловци, Бяла, курортните комплекси Св. Св. Константин и Елена и Златни пясъци. Установени са нарушения само в два от обектите, в които се използват везни без валидни знаци от метрологична проверка. Съставени са протоколи за задължителни предписания за привеждането на везните в съответствие с изискванията на Закона за измерванията и един акт за установяване на административно нарушение, като предстои образуване на производство по отношение на още един нарушител.