"Английска" администрация в "Източен"

Мисия Пловдив

07-08-2014, 13:06

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Валерия Попова

Всичко от Автора

75 хиляди по проект от ЕС за обучение в района

75 542 лева безвъзмездна помощ от ЕС по проект за повишаване на административния капацитет получава район Източен. Вече 5 човека успешно преминаха обучение „Разговорен английски език“ и взеха своите изпити и сертификати, похвалиха се от „Източен“.

Стартът на проекта е на 7 август 2014 година, а продължителността е 9 месеца.

Днес в Градския дом на културата „Борис Христов“ администрацията на район „Източен“-Община Пловдив, официално представиха Проект „Общинската районна администрация – с подобрени управление, умения и ефективност“ по Оперативна програма „Административен капацитет“, Приоритетна ос II „Управление на човешките ресурси“, Подприоритет 2.2 „Компетентна и ефективна държавна администрация“, бюджетна линия BG051РО002/13/2.2-11, изпълняващ се в рамките на Договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ N 13-22-98/13.12.2013 г.

Целта на проекта, чийто ръководител е зам.-кметът Николай Чунчуков, е да спомогне за повишаване на знанията, уменията и мотивацията на служителите на район Източен. Специфичните цели пък са развитие на административния капацитет, ефективната комуникация и повишаване уменията за работа в екип.

Очакваните резултати са за подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията за по ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им., както и повишаване на знанията, уменията и мотивацията на служителите в район „Източен“

Припомняме, че подобен проект приключи успешно за първи път в „Южен“.