Шуменец решил да става инспектор в курортите! "Лежал" 12 пъти за същото престъпление

Крими

07-08-2014, 13:22

Автор:

Сава Зарев

Всичко от Автора

В резултат на полицейските действия на служители от Районно управление «Полиция» - Приморско по отношение сигналите за мъж, представящ се за данъчен инспектор и обикалящ по хотели и по-големи търговски обекти, ситуирани на територията на Община Приморско, където търси контакт със собствениците с цел да им помогне за «оправяне на данъчни проверки и написани актове», е установен и задържан 30-годишния Г.М. от Шумен, криминално проявен с 12 излежани присъди за подобни измами.

Констатирано е, че ако не успее да осъществи контакт със собствениците, Г.М. си оставял телефония номер и очаквал те да му се обадят за да се договорят за несъставянето на констативни актове и налагането на наказания. Установено е, че 30-годишния мъж само за една вечер успял да се срещне със:

- собственика на ресторант в Приморско, от който получил сумата от 300 лв.

- с управителя на магазин в Приморско, на който поръчал да му подготвят 200 лв. за да ги вземе на следващия ден

- с продавачка на магазин за сувенири в Китен, на която дал телефония си номер и поръчал да му се обади собственика на фирмата.

- с управителите на няколко хотелски комплекса на територията на Община Приморско, на които поръчал да му подготвят парични суми в размер между 200 и 300 лв., които да вземе на следващия ден .

Полицейското задържане на Г.М. е удължено за срок от 72 часа с прокурорско постановление, като предстои цялостно документиране на престъпната му дейност.