10 камери заснели крадец, полицията не знае кой е

Животът

07-08-2014, 13:34

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Мъжът спокойно отмъкнал колело от кооперация в Пловдив

Баща засне крадец, който разбива две врати и две стени в жилищна кооперация и задига новия велосипед на сина му. Видеокамерите, с които е оборудван целият блок, не уплашили наглия бандит. Въпреки че камерите ясно и отчетливо са заснели лицето му, полицията все още не може да разгадае кой е той. Затова отчаяният баща разпространи снимките му в социалната мрежа Фейсбук и потърси помощ от приятели, за да намерят крадеца, съобщи Нова телевизия.

Крадецът атакува посред бял ден нова жилищна кооперация в центъра на Пловдив. Обирът станал преди пет дни, малко преди 19:00 часа, когато живеещите в болка се прибират от работа.

Крадецът не се стреснал от охранителните устройства. 10 видеокамери, монтирани на различни места, проследили и заснели всяко негово движение. След като отворил външната врата на кооперацията, се насочил към подземния гараж. Там също не срещнал особена трудност при разбиването на заключената врата. После влиза в гаража. Насочва се към паркираните автомобили и проверява дали има случайно незаключена кола. Оглежда в тях има ли ценни неща, които може да открадне. После тръгва към общото помещение. Този път не разбива вратата, а влиза по друг начин – разбивайки стените от гипсокартон.

Обикаля вътре и гледа за по-ценни неща, но явно не намира друго, което може да се вземе, тъй като е бил сам и взема само колелото. От камерите не се вижда да има опит да изнесе други неща, разказва ограбеният Илиян. Това е второто детско колело, което задигат на големия му син. Преди година по същия начин откраднали първия велосипед на детето му. Тогава крадецът бил друг и също го заснел. Но и тогава от полицията не успяват да го хванат.

Мъжът е предал записите на полицията. Но седмица вече няма отговор. От полицията отказаха коментар с мотива, че работят по случая. Все още обаче не са разпознали кое е лицето, заснето на камерите.

Аз почти съм го хванал. Очаквам те да го хванат, защото аз съм почтен човек и не искам да се саморазправям. Най-възмутителното е, че ние нямаме система, която да противостои ефективно на битовата престъпност. Т.е. хората, които посягат на собствеността на другите хора, признавайки си вината в съда, биват освобождавани и оттам нататък пак са на улицата, казва потърпевшият. В края на разговора той еднозначно подхвърля, че след камерите идва ред на оръжието, пише БЛИЦ.