Чудили ли сте се някога по какво се заглеждат жените?

Мъжете се заглеждат по гърдите, дупето и бедрата на жените. Това не е ново откритие, а факт, но чудили ли сте се някога по какво се заглеждат жените?

 

Едно изследване на London Eye Tracking проследи движенията очите на хората, гледащи снимки на други хора по бански. Докато мъжете са се потопили във вече изтъкнатите места, жените са обърнали внимание на изненадващи части от мъжкото тяло. Жените  са били фокусирани основно върху корема на мъжете. Като второстепенни точки са изведени лицето, раменете и бицепсите.

Нежният пол са еволюирали, търсейки защитник или някой, който да ѝ осигурява храна. Очевидно пениса няма нищо общо с това. Ето защо жените проспускат да се фокусират върху това място, обяснява д-р Уенди Уолш. "Помислете за мозъците на нашите предшественици", казва д-р Уолш. "Те са искали да знаят дали този човек може да се изкачи на някое дърво и да набере плодове или да ги защити от хищник!"

Това е и основната причина жените да преценяват мъжките си половинки по тези част от тялото. Корема, рамената и ръцете, са мускулите, които нашите предци са използвали за защита. И въпреки, че вече никой не ловува мамути и не се бори с хищници, жените все още са привлечени към тези способности на противоположния пол.

А що се отнася до лицето, жените го наблюдават, за да съберат следи от интелигентност и доброта, казва д-р Уолш. Затова е добре да знаете, че ако искате да впечатлите една жена, усмивката ще ви бъде от голяма полза!