Внимание! Очаква се повишение на нивото на реките Ропотамо, Велека, Резовска

На места валежите ще достигнат до 25 л/кв.м

Възможни са повишения на реките Средецка, Факийска, Ропотамо, Дяволска, Китенска, Велека, Резовска, басейните на реките Тунджа (долно течение), Марица (долно течение) и Арда, поречията Места и Струма. За това предупредиха от Министерството на околната среда и водите /МОСВ/в предвид прогнозите за валежи в цялата страна. На места валежите ще достигнат до 25 л/кв.м.
По прогноза днес отново ще има валежи, придружени от гръмотевици, на повечето места в страната и по-съществени - в планинските райони на Западна България и Източните Родопи. През нощта превалявания ще има в крайните югоизточни райони, а до полунощ и на места в северозападните. Утре отново ще има краткотрайни валежи, очаквани количества в по-голямата част от страната между 3 и 10 л/кв.м, локално до 20 л/кв.м.
Предвид динамичната метеорологична обстановка, на отделни места в горепосочените водосбори, в резултат на локални интензивни валежи и поради повишената почвена влага, има вероятност от рязко повишение на речните нива и внезапни наводнения, предупреждават от МОСВ.