Добричлия ще съдийства на олимпиадата в Китай

Хаят Расим ще кръстоса ръкавици в първенството на ЕС

Президентът на боксов клуб Добруджа Ивелин Иванов, който е един от най-опитните съдии в света, ще бъде сред реферите на Олимпийските игри за младежи в Китай. Спортната проява ще се състои от 16 до 28 август в Нанджинг. На линга в далечната азиатска държава ще има трима състезатели от България, пише centersport.org.

 Това са Благой Найденов - световен шампион за младежи, европейският първенец Даниел Асенов и бронзовият медалист от световното Душко Благовестов. През юли и тримата се подготвяха в курорта Албена с треньорите Михаил Таков и Палми Ранчев.

Утре в столичната зала "София" ще удари първият гонг на европейското първенство по бокс на Европейския съюз, организирано от Българската федерация по бокс /БФБ/. В кат. до 91 кг ще участва добричлията Хаят Расим. Първенството ще бъде официално открито от президента на Европейската боксова конфедерация Франко Фалчинели /Италия/, президента на БФБ Красимир Инински и от супервайзера на състезанието и председател на съдийската комисия на Международната федерация по бокс /АИБА/ Тери Смит /Уелс/. На ринга в зала "София" ще се качат 140 боксьори от 23 страни, които ще излъчат новите шампиони на 16-ти август, събота. Българският национален отбор по бокс под ръководството на главния треньор на всички национални отбори Михаил Таков и на старши треньора на националния отбор за мъже Палми Ранчев ще участва в първенството на Европейския съюз с пълен състав: категория до 49 килограма: Георги Андонов, категория до 52 кг: Александър Александров, категория до 56 кг: Стефан Иванов, категория до 60 кг: Елиан Димитров, категория до 64 кг: Айрин Исметов, категория до 69 кг: Симеон Чамов, категория до 75 кг: Петър Паунов, категория до 81 кг: Радослав Панталеев, категория до 91 кг: Хаят Расим и в категория над 91 кг: Кристиан Стефанов.