Внимание! Ало-измамници плъзнаха по морето


Ало-измамници плъзнаха по морето в разгара на сезона. От полицията призовават хората да бъдат много внимателни при разговори по телефона с непознати или такива, които се представят за близки роднини. Последна жертва на ало-измамниците стана 70-годишна бургазлийка. Възрастната жена изгоря с 4000 лв., които даде на мошениците за „операция на близък роднина”.
Измамената старица е била сама в дома си в к-с „Славейков”, когато непознат позвънил на телефона й. Той се представил да лекар от бургаската болница и съобщил, че синът й е катастрофирал. Налагало се да му бъде направена спешна операция, която обаче не се покривала от здравната каса. Мнимият доктор предупредил, че ако жената не плати, синът й може и да не оцелее. Без много да мисли, жената събрала сумата от 4000 лв. и я предала лично на непознат мъж, който дошъл на домашния й адрес.
Най-новата измама е насочена срещу вложителите в КТБ. Измамниците се обаждат и предлагат да помогнат за изтеглянето на влоговете срещу няколко хилядарки рушвет.