Японска маска за порцеланова кожа


Оризът е част от всекидневното меню на японците в продължение на векове. Той е една от тайните на дълголетието, с което те са известни. Японските жени са намерили козметично приложение на полезните зърна. Ето защо те се славят със своята безупречна, порцеланова кожа и красота.
Ето няколко рецепти за маски за лице, които съдържат ориз. Най-добре е да използвате кафяв или органичен, но ако не разполагате с такъв, използвайте обикновен ориз. Маските се приготвят с предварително сварен ориз. Оризовата вода също е полезна за кожата и може да бъде използвана като тоник, който трябва да престои няколко минути върху лицето и след това да бъде изплакнат с вода.
Сварете една шепа ориз. След като е готов го поставете в кухненски блендер, за да се смели добре. Към него добавете една лъжица кисело мляко и супена лъжица мед. Нанесете маската за 15 минути и след това изплакнете.
Към две супени лъжици сварен ориз добавете сок от краставица и няколко капки лимон. Тази маска поставете на лицето за 10 минути и изплакнете с вода.
В купичка сложете две супени лъжици пасиран сварен ориз. Към него добавете супена лъжица гел от алое вера и супена лъжица хума. Разбъркайте добре маската и я поставете на почистена кожа за 15 минути. След това изплакнете добре с вода.
Сварете една шепа ориз и го пасирайте. За да се получи гладка смес за маска, добавете към него малко количество зелен чай (неподсладен). Тази маска се поставя за 10 минути върху лицето и след това се изплаква с вода.