Колкото са семките в ябълката , толкова ще са децата в къщата

Животът

10-08-2014, 12:37

Снимка:

zazdraveto.eu

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Суеверия за лошо време и буря

Най-пикантните суеверия за различните професии!

Забавни суеверия с храни и напитки от цял свят

Също както животните и природните явления са станали причина за възникване на популярни суеверия и методи за гадаене на бъдещето, така и някои продукти от кухнята се ползват с такова внимание. Ето някои интересни суеверия с храни и напитки от цял свят:

Люти чушки

Казват, че лютите чушки не е хубаво да се подават от ръка на ръка, защото може да се скарате с човека, на когото ги давате.

Магданоз
Според едно суеверие, ако една жена  не може да зачене, тогава трябва да посади магданоз в градината си. Казват, че подправката помагала за по-бързо забременяване.

Нудълс
Китайските оризови спагети, познати у нас още като нудълс, са символ на дълголетие в азиатските страни. Затова, ако в порцията ви се паднат дълги спагети, може да сте спокойни, че ви очаква дълъг живот. Никога не ги режете наполовина, защото това се възприема като съкращаване на живота.

Ориз
Оризът е символ на късмет, богатство и успехи. С него се обсипват младоженците, когато подпишат брак, за да се радват на здраве и щастлив живот.

Чай
На лош късмет е, ако двама души разлеят чай, налят от един и същи чайник. Освен това, когато изпиете чая си, погледнете дали захарта се е разтворила – ако е останала на дъното, значи някой тайно ви обича.

Чесън
И у нас, и в страните по света вярват, че чесънът предпазва от зли духове, завист и уроки, затова понякога се слага в пазвата на младите и красиви девойки. Освен това казват, че ако се качиш на кораб със скилидка чесън в джоба, той няма да потъне.

Ябълка
Казват, че с ябълка може да видите колко голямо семейство ще имате в бъдеще. След като разрежете плода, пребройте семките вътре – колкото са те, толкова деца ще родите.

Яйца
Яйцата са символ на плодородие, затова земеделците заравят яйчни черупки в земята, за да имат богата реколта. Казват също, че ако ви се падне яйце с два жълтъка, ви предстои да ви поканят на сватба.

Източник: rozali.com