На 20 септември пускат движението по бул."Цариградско шосе"

Йорданка Фандъкова провери работата на моста при 4-ти км

На 20 септември ще бъде пуснато движението по бул. "Цариградско шосе" между и 4-ти км и Окръжна болница. Това обяви днес пред журналисти кметът на София Йорданка Фандъкова, цитирана от БТА.

Тя провери работата на моста при 4-ти км и отбеляза, че ремонтът се извършва в срок и е компенсирано причиненото от проливните дъждове забавяне.

Ремонтът ще завърши до 15 септември, после работата ще продължи само в локалните платна, както е било обявено предварително, допълни Фандъкова.

Столичният кмет информира още, че около половин милион лева ще бъдат спестени от електроенергия при сегашните цени след подмяната на уличното осветление. С проекта се цели и подобряване на осветеността на столицата, отбеляза Фандъкова и добави, че финансирането му е сто процента от фонд "Козлодуй".

Подмяната на осветителните тела започна преди седмица на "Цариградско шосе" - на моста при 4-ти км, и продължава към "Орлов мост". Проектът на стойност 3.3 млн. евро ще бъде осъществен за една година. Ново осветление ще има още в широкия център на София, в жк "Дружба" 1 и 2 и в центъра на Банкя.

Местата са избрани така, че да се види енергоспестяващият ефект в райони с различно строителство, населеност и т.н., обясни заместник-кметът по транспорта Любомир Христов. По думите му ще бъдат сменени около 8000 осветителни тела. Подмяната на осветлението ще става успоредно с ремонта на улиците.