Хубчев: Не трябва да се успокояваме

Допуснахме три грешки, "Берое" се възползва от двете, коментира Елин Топузаков

"Победихме „Левски“ все пак, емоциите са големи, отървахме се от негативната серия, но по никакъв начин не трябва да се успокояваме. Точно обратното – по-сериозна тренировка и още по-сериозно в мачовете", каза старши треньорът на „Берое“ Петър Хубчев на пресконференцията след срещата, завършила с резултат от 2:1 за зелените.
„Левски“ не ни изненада с нещо особено, те не разполагаха с кой знае колко варианти. "Днешният мач беше по-различен за нас с волята да отидем докрай. В първите срещи бяхме по-добри игрово и от „Ботев“, и от „Ловеч“. Но като че ли нямахме тази воля докрай да се преборим. Днес се появи най-силната ни черта – хъсът да победим на всяка цена, с цената на всичко. Може би това не ни достигаше досега, плюс, разбира се, спортният шанс и късмет, без който не може. Но това, което стана днес, беше доста важно за нашия отбор", добави наставникът на „Берое”.
„Абсолютни глупости и простотии“ нарече Петър Хубчев спекулациите в медиите относно отношенията му с Мапуку. Но се обяви против всякакви прояви на звездомания, от когото и да било.
Допуснахме три фатални грешки, от две от които „Берое“ се възползва – каза помощник-треньорът на „Левски“ Елин Топузаков. По-късно той уточни, че визира грешките на вратаря Стефано Кунчев. – След 2:0 вече ни беше доста трудно, въпреки че върнахме единия гол. До края на полувремето ни липсваше последният пас, завършващият удар и това не ни позволи да се върнем в мача още до почивката. През второто полувреме поизгубихме вяра в силите си, „Берое“ е опитен отбор – опита се да „затвори“ мача и успя, допълни Топузаков.