Малолетна с бебе сключи брак в съда

Животът

11-08-2014, 08:09

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Пещерските магистрати позволили на Цанка и Георги да узаконят връзката си

Малолетна ромка с пеленаче на ръце получи разрешение да се омъжи в районния съд в Пещера, след като повече от година живяла с избраника си от местната ромска махала, съобщава "Монитор".

Шестнадесетгодишната майка на новородено Цанка получила позволение от магистратите да сключи граждански брак, след като преди месец от незаконната им връзка на бял свят се появило момиченце. Двамата млади и преди искали да заживеят законно под един покрив, но пречка да вдигнат традиционна сватба по техните обичаи била възрастта на кандидат-булката.

За да могат да се грижат за дъщеричката си, Георги и Цанка подали молба до районните съдии в града и те им разрешили да се врекат във вярност пред Темида. Свидетел на бракосъчетанието стана майката на младоженката, която потвърдила, че двамата млади се обичали от година и искали да бъдат семейство.

Възражение срещу новосъздаденото семейство не направили и от местната общинска дирекция "Социално подпомагане", от "Закрила на детето" също дали положително становище.

Пещерските магистрати преценили, че няма пречки да се разреши гражданският брак на Цанка и Георги и позволи на двамата роми да се оженят.