Голям хепънинг за Международния ден на младежта днес

Мисия Пловдив

12-08-2014, 08:33

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

19 часа, Гребната база

С голям хепънинг, нетрадиционни състезания и интерактивни игри на предизвикателството ще бъде отбелязан Международният ден на младежта в Пловдив. Мащабната проява е днес от 19 часа пред Кулата на Гребната база. Организатори са Областен информационен център – Пловдив, Дирекция „Спорт и младежки дейности“ към община Пловдив и Национален алианс за работа с доброволци. 

На различни места ще бъдат позиционирани 6 пункта, през които участниците трябва да премине. При успешно преминаване всеки ще получи заверка на индивидуален талон - стикер, чрез който ще участва в специална томбола на ОИЦ – Пловдив и община Пловдив с много индивидуални и групови награди като ваучер за покупка от реномиран спортен магазин, билети за кино, картинг и аквацентър.

Чрез занимателна викторина – допитване „Европа за нас“ и редене за време на пъзели, участниците ще се запознаят с новия програмен период 2014 – 2020 и новите оперативни програми в него, със Стратегията на Европейския съюз за социален, икономически и интелигентен растеж „Европа 2020“ и Национална програма за развитие „България 2020“. 

На всички заинтересовани ще бъдат раздавани безплатни рекламно-информационни брошури за новия програмен период 2014-2020 и материали за европейските политики, с цел популяризирането им.

 Хепънингът ще завърши с голям концерт на популярната българска рап и хип-хоп група „Ice Cream“.