След бягство от сесия на опозицията, приеха отчета на кмета

Два часа дебати не бяха достатъчни на съветниците от БСП и НФСБ

С много горещи дебати, които продължиха повече от два часа започна августовското заседание на общинските съветници в Бургас. Въпреки, че с 31 гласа "за" отчета за бюджета към 31 декември 2013 година на кмета Димитър Николов беше приет, съветниците постоянно напускаха залата и местата си.

Заради прекратяване на разискванията по точката, залата напуснаха представителите на опозиционерите от БСП и НФСБ. Евгений Мосинов от групата на червените поиска пълната документация на община Бургас по договорите с КТБ. Той настоя да разбере от градоначалника с какви мотиви е избрана банката и какво ще загуби града от това решение.
"В началото на всеки финансов сезон общината изпраща писмо до Финансовото министерство за избор на банка за кредитиране, като именно от там дават разрешение за това. Разплащателните ни сметки са само в Общинска банка. МФ ни каза, че няма опасност за парите ни в КТБ. От там ни препоръчаха парите да са тази банка. Средствата в КТБ ще ни бъдат възстановени, като това не влияе на разплащанията ни", каза в отговор Димитър Николов.