ГЕРБ дари продукти за над 70 хиляди лева на пострадалите от наводненията в Област Враца

През всичките тези 10 дни представители на ГЕРБ непрекъснато правеха кампании за събиране на помощи

Изпълнителната комисия на ГЕРБ реши да се включим в дарителската кампания за Мизия, тъй като всички виждаме как бедства населението тук и в района. Успяхме да се организираме – над 70 000 лева са средствата, които партията отдели. Това заяви народният представител от ГЕРБ в 42-то Народно събрание Ивайло Московски в град Мизия, където представители на ПП ГЕРБ занесоха храни и продукти от първа необходимост за пострадалите от наводнението. На място при засегнатите от бедствието бяха областният координатор на ГЕРБ – Враца Петя Аврамова, бившите народни представители от партията Тотю Младенов, Димитър Главчев, Данаил Кирилов и Александър Ненков, евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Владимир Уручев, заместник-кметът на Столична община по здравеопазване ген. Стоян Тонев, както и много членове и симпатизанти от областните, общинските и младежките структури на партията в Област Враца. ГЕРБ дари на пострадалите от наводненията в Мизия, Крушовица и Бяла Слатина 3 тона месни продукти, 2 тона олио, 2 тона дезинфектанти, консерви и бебешки пюрета.
„Вече десети ден сме в Мизия. Най-пострадалите от наводнението във врачанска област, от началото бяха селата от Община Враца, след това най-тежко беше в Бяла Слатина, село Крушовица и Мизия. През всичките тези 10 дни представители на ГЕРБ непрекъснато правеха кампании за събиране на помощи за храни и минерална вода. Освен това направихме 2 пъти дарителска кампания от ГЕРБ-Враца за ботуши, кофи, лопати, дрехи. През цялото това време сме се опитвали да координираме дейностите на институциите в Област Враца”, обясни народният представител от ГЕРБ в 42-то Народно събрание Тотю Младенов. По думите му в Бяла Слатина по инициатива на кмета са се включили над 150 доброволци от Враца, Кнежа, Оряхово, Кюстендил, както и структури на ГЕРБ в тези населени места. „Беше създадена много добра организация. Това ще направим и в Мизия през следващите дни, като окончателно се оттече водата. Бяха отпуснати над 70 хиляди лева за храни и дезинфектанти, и днес 3 камиона се разтоварват в Мизия, Крушовица и Бяла Слатина и се раздават на хората”, посочи Младенов. Той подчерта, че младежките структури на ГЕРБ са били много активни в  Бяла Слатина, където са се включили в почистването на града, а същото ще бъде направено и в Мизия.
„Вчера поискахме информация, какво най-спешно трябва да се достави на хората и реагирахме веднага. Това основно са хранителни продукти, почистващи препарати, дезинфекционни препарати, пресни колбаси, които са в хладилен бус. Това бързо ще се разпространи през социалния патронаж. Гледаме да помогнем с най-необходимите продукти, разбира се, ако се наложи в последствие ще се включим отново”, обясни Ивайло Московски. По думите му, кампанията на партията включва и другите населени места в Област Враца, които пострадаха при наводненията.
„След малко тръгваме към Бяла Слатина, гледаме да разпределим ресурса, с който разполагаме, равномерно за всичките засегнати места. Ако се наложи, ще осигурим допълни материали, за да подпомогнем наистина бедстващите хора, защото както гледам – за първи път съм в този град след наводнението и положението наистина не е хубаво. Правим всичко възможно с каквото можем да помогнем”, заяви и бившият депутат от ГЕРБ Александър Ненков.