Родилката убийца: Какво лошо съм направила?

Животът

12-08-2014, 13:31

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Колежки искат да линчуват Пенка, оставила новороденото си да умре в гората

"Аз какво лошо съм направила?. Не знаех за бременността, затова постъпих така." Това е коментирала пред шефовете си в Интендантско обслужване в Калофер Пенка Тодорова.

Тя е отишла да занесе болничния си лист, който е до 17 септември. Настояла да се върне на работа. От ръководството коментираха, че няма причина 38-годишната жена да бъде уволнена, тъй като зверството, което сторила, е част от личния й живот и няма връзка с работата. Шивачките обаче са настръхнали.

Ние убийца при нас не искаме. И да се върне на работа, ще направим така, че да си тръгне, гневят се жените, които още са в потрес от случилото се, пише БЛИЦ.

Те споделиха, че дни преди да роди, Пенка се разхождала из цеха, навлечена с широки и плътни дрехи, а температурата била над 35 градуса. Една колежка на шега я попитала: Какво се омотаваш с тия дебели дрехи, ти да не си бременна?, без дори да подозира колко е права.

Не съм бременна, отговорила Пенка и продължила да шие. Сега жените се заканват да линчуват с думи майката, която роди и захвърли момиченцето си.

38-годишната Пенка от карловското село Васил Левски излезе от работа, отиде в гората, роди момиченце и го захвърли в храстите. После си тръгна. Бебето е живяло само 15 минути. На Пенка е повдигнато обвинение за убийство, причинено непосредствено след раждане. По закон се смята, че тя е действала под стрес. Заплашват я до 3 години затвор. Ако обаче се докаже, че има умишлено убийство, законът предвижда решетки до 25 години.